کردان روستایی در شهرستان ساوجبلاغ، استان البرز و در 15 کیلومتری کرج است. مستندات موجود، اشیاء کشف شده و نقشههای قدیمی، رازهای بسیاری از این روستای جذاب و زیبا را فاش میکنند که روستای کردان قدمتی هزار ساله دارد و پیدایش آن به پیش از قرن ششم هجری قمری میرسد. در آن زمان کردان مرکز سیاسی و نظامی کرج بوده است.
موقعیت جغرافیایی مناسب، جاذبه های طبیعی و گردشگری و نزدیکی به اتوبان تهران_ قزوین ازجمله عواملی است که کردان را به یکی از محبوب ترین مناطق توریستی تبدیل کرده است.
مکان های دیدنی روستای کردان:
رود کردان:
یکی از دلایل اصلی سرسبزی و حاصل خیزی زمین های کردان رودخانه ی ارتفاعات کهار است. رودخانه ی کردان از شمال شرق این روستا به سمت جنوب غربی جاری می شود و زمین های کردان را سیراب و پر آب می کند. این رودخانه از شهرستان ساوجبلاغ و نظرآباد عبور کرده و در اطراف روستای نجم آباد وارد رودخانه ی شور می شود. کردان به دلیل داشتن خاک حاصلخیز و موقعیت جغرافیایی مناسب باغ های میوه زیادی دارد.
پل بانو صحرا کردان:
در نزدیکی روستای کردان پلی قدیمی به نام بانو صحرا کردان وجود دارد که قدمت آن به عصر صفوی بازمیگردد، امروزه فقط دو پایه از این پل باقی مانده است.
برج مقبره کردان:
برج مقبره از جنس آجر ساخته شده است. این برج تاریخی پلانی خورشیدی و دایرهای شکل دارد و روی سکویی به قطر ۸ متر بناشده است. باستانشناسان قدمت این برج را به دورۀ سلجوقیان نسبت دادهاند.
امام زاده حسین کردان:
رجی مدور با پلان خورشیدی متعلق به دوره سلجوقیان که پیکر مطهر امامزاده حسین از نوادگان امام سجاد را در آغوش گرفتهاست (این برج در سال ۱۳۸۷ مجدداً ساخته شدهاست).
اهالی روستای کردان:
مردم محلی این روستا بسیار اصیل هستند و به باورهای سنتی و مذهبی خود نیاز بسیار پایدار می باشند. مردم کردان بسیار مهمان نواز و خون گرم هستند و آن قدر با انرژی مثبت با دیگران و حتی مهمانانی که به این منطقه وارد می شوند دارند که هیچ کس نیست که عاشق کردان و مردمش نشود.
آدرس روستای کردان:
برای سفر به این روستای زیبا و خوش آب و هوا کافی است به سمت کرج حرکت کنید. پس از عبور از کرج مسیر آزادراه قزوین-کرج را ادامه دهید. ۲۰ کیلومتر دیگر را که طی کردید با تابلو خروجی کردان مواجه میشوید. پس از وارد شدن به این مسیر به جاده روستای سرسبز کردان میرسید.
اقامت در روستای کردان:
در روستای کردان انواع ویلاهای لوکس و مجلل برای اقامت وجود دارد. همچنین روستا، امکاناتی را برای اقامت گردشگران فراهم آورده است که ویلاهای دهکده های تفریحی کردان یک نمونه از آنها به شمار میرود ولی با وجود تمام این امکانات باز هم میتوان بدون ویلا به این روستا رفت و در آن کمپ کرد.
بهترین زمان سفر به کردان:
روستای کردان در هر 4 فصل جذابیت ها و زیبایی های خود را دارد و شما میتوانید از زیبایی های آنجا لذت ببرید.
روستای کردان,کردان,ایرانگردی,گردشگری,شهرداری,استانداری,یارانه,فرمانداری ,وزارت,رضا نورمحمدی,عطیه مومنی,ایرانگردی,گردشگری,بلیت,سفر,سفر ارزان,اداره کل تهران, قیمت ارز, قیمت دلار, بخشداری , دهیاری, شورای اسلامی شهر, پرسپولیس, استقلال, بهترین هتل, هتل ارزان, بهترین رستوران
روستای هجیج از روستاهای پلکانی است که با کوه های سنگی، مناظرسرسبز، چشمه های خروشان و مسیر پرپیچ و خم هر بیننده ای را به خود جلب می کند، به طوری که علاوه بر گردشگران، همواره هنرمندان خوش ذوق را نیز به سمت خود می کشد. این روستا از جذاب ترین مناطق کرمانشاه است. طبیعتی بکر و جریان رود آب سیروان در کنار این روستا چشم انداز زیبایی دارد و نیز چشمه پل که یکی از گواراترین آب ها را دارد و معدنی است.
روستای هجیج کجاست؟
روستای هجیج در کرمانشاه یکی از پر جاذبه ترین نقاط استان کرمانشاه است و از مناطق دیدنی اورامانات است. این روستا در ۲۵ کیلومتری شهرستان پاوه قرار گرفته و به دلیل پلکانی بودن از محبوبیت خاصی بین گردشگران برخوردار است.خانههای هجیج همگی از سنگ و اغلب به صورت خشکه چین و پلکانی ساخته شده، به گونهای پشت بام هر خانه، حیاط خانه دیگری است. به علت کمبود زمین، پشت بام هر منزلی حیاط منزل پشتی محسوب میشود، طبعاً محل بازی بچهها و تفرجگاه والدین است.
بقعه ی امامزاده سید عبیدالله:
در این روستا بقعه ای به نام امزاده سید عبیدالله وجود دارد که متعلق به یکی از فرزندان امام موسی کاظم است. این روستا در بین مردم هجیج از احترام خاصی برخوردار است. مردم این روستا بیشتر نذورات و اعمال زیارتی خودشان را در این امامزاده انجام می دهند.
آب به وسیله ی جوی های سیمانی در دوشاخه به پایین دست روستا می رفت. یکی از جوی ها به حوض مردانه می ریخت و برای وضو به کار می رفت. یکی دیگر از شاخه ها ی آب به حوض زنانه می رفت و برای شستشو و تامین آب خوراکی از آن استفاده می شد.
ارتفاعات شاهو:
در امتدادی این روستا اگر حرکت کنید به ارتفاعات شاهو دست پیدا خواهید کرد، که آنها بخشی از رشته کوه های زاگرس هستند. مراتع طبیعی بکر و دیدنی در این منطقه وجود دارد و مراتع سرسبز پیاز میشا و گاول انتظار شما می کشند تا از تماشای این منطقه سرسبز لذت کافی را ببرید و همچنین فراموش نکنید که یک دوربین همراه خودتان داشته باشید.
رودخانه سیروان:
یکی از مهمترین و معروف ترین رودخانه هایی که در اطراف هورامان و نزدیکی همین روستا قرار دارد رودخانه ی سیروان است. با مسیری طولانی و پرپیچ و خم منطقه اورامان را به دو بخش تقسیم کرده است. کناره های این رود مکان مناسبی برای گوش سپردن به آوای طبیعت و به تماشا نشستن زیبایی های آن است. سد داریان که بر میانه ی این رود قرار گرفته، چشم انداز خاصی را به منطقه بخشیده است.
حوض پیر:
در روستا حوضی قدیمی وجود دارد که دیوارهایی با سنگ های ریز و درشت و تخته سنگی مسطح در سقف، آن را در بر گرفته اند. برای دیدن این حوض بایدبه جایی پایین تر از سطح روستا و در میان زمین رفت. قبل از اینکه در سال ۱۳۵۴، لوله کشی برای روستا انجام شود. از آب این حوض استفاده می کردند.
علت نام گذاری روستای هجیج:
علت نام گذاری این روستا، قرار گرفتن آن در مکانی که به آن هجیج گفته می شود، معنای این واژه دره ی سرسبز و عمیق است و از آنجا که این روستان در این دره قرار دارد به آن هجیج گفته می شود.
بهترین زمان سفر به روستای هجیج:
شرایط آب و هوایی که این روستا داراست، معتدل و کوهستانی است و در فصول گرم سال آب و هوای معتدلی در آن برقرار است. فصل بهار گل های رنگارنگ و بی نظیری بر روی دامنه های کوه های این منطقه می روید و فضای دیدنی در آن به وجود می آید. فصل زمستان اما سرمای سختی در این روستا برقرار است.
زبان مردم روستای هجیج:
اورامی هجیج که یکی از اصیل ترین لهجه ها به شمار می آید قرابت زیادی با زبان اوستایی و پهلوی دارد، به طوری که اگر متنی از پهلوی را برای یک اورامی زبان بخوانند لغات بی شماری از آن را می تواند دریابد. ولی آنچه بیشتر در زبان اورامی چشمگیر است نزدیکی این زبان با فارسی است که در وهله اول سخت بیگانه و غیر قابل لمس به نظر می رسد چون کلمات اصیل فارسی آنچنان با زیر و زبر لهجه کردی آمیخته است که تا گوش به آن آشنا نشود نمی توان این نزدیکی را دریافت.
محصولات روستای هجیج:
یکی از ویژگیهای منحصر به فرد مردمان این روستا خود کفایی در تمامی مایحتاج روزانه است به گونهای که از گیوهبافی که پایپوش مردمان مناطق کرد نشین است گرفته تا لباسهایی سنتی بافته شده از پشم ورنگ طبیعت، تا تهیه خوراک و مایحناج خوردنی و هر آنچه که نیاز زیستن در رفاه باشد که این همه تلاش، کوشش، ذوق و هنر ریشه در فرهنگ، باور و توانمندی آنان دارد.
مراتع سرسبز و حاصلخیز به ویژه در اطراف رودخانه سیروان، باعث رونق دامداری در این روستا شده است. کشک، شیر، دوغ، روغن حیوانی و کره از مهم ترین فرآورده های لبنی این روستا می باشد. نگهداری و پرورش انواع طیور در این روستا رایج است.
ایرانگردی, گردشگری,شهرداری,استانداری,یارانه,فرمانداری ,وزارت,رضا نورمحمدی,عطیه مومنی,ایرانگردی,گردشگری,بلیت,سفر,سفر ارزان,اداره کل تهران, قیمت ارز, قیمت دلار, بخشداری , دهیاری, شورای اسلامی شهر, پرسپولیس, استقلال, بهترین هتل, هتل ارزان, بهترین رستوران
پاییز برای کسانی که میخواهند زیباییهای این فصل هزار رنگ را با چشمان خود ببینند دارای جذابیت است و این روزها گردشگران، روستاهای هدف گردشگری خراسان شمالی را برای مقصد سفر خود انتخاب میکنند.
دیدن زیباییهای پاییز هزار رنگ در خراسان شمالی، استانی که تنوع قومی و طبیعی آن شهره بوده پای گردشگران را به این خطه از شمال شرق کشور باز کرده است.
گردشگرانی که برخی از آنها اهل شهرهای استان هستند و تعطیلات آخر هفته یا عصرها با آفتاب کمرمق پاییز دل به جاده میزنند و یکی از روستاهای خراسان شمالی را مقصد خود انتخاب میکنند، در همهمه رنگهای زرد و نارنجی، درختان و عطر خاکهای نم خورده کوچه پسکوچههای روستاهای خراسان شمالی قدم میگذارند و به تماشای این نقاشی زیبای خدا مینشینند.
سفر در هر فصلی از سال تجربه و تنوع به همراه دارد. بهار، تابستان، پاییز و زمستان هرکدام زیباییها و ویژگیهای خاص خود را دارد، برای توصیف زیباییهای طبیعی، فرهنگی و تاریخی روستاهای خراسان شمالی باید به این روستاها سفر کرد و از نزدیک این زیباییها را دید.
منطقه نمونه استانی و روستای هدف گردشگری اسفیدان
روستای توریستی اسپیدان در 45 کیلومتری جنوب شرقی بجنورد واقع شده است. این روستا بافت مسکونی جالب توجهی دارد و خانهها به شکل پلکانی در دامنه کوه ساخته شدهاند. از جاذبههای روستا میتوان به آبشار هنرور، آبشار بارگاه، غار خزانه هنرور، مقبره شیخ محمدرضا ربانی معروف به حاج آخوند، آرامگاه امامزاده محمد بن باقر بن موسی بن جعفر اشاره کرد.
صنایعدستی این روستا مانند فرشهای دستباف، صنایع چوبی، سفالی، قالیبافی و چادرشب بافی است. از ورزشهای رایج محلی کشتی باچوخه، تسمه تسمه، درنا، ریسمان کشی و پشتک را میتوان نام برد. غذاهای سنتی اسپیدان از جمله فتیر مسکه، آش پلو، قورمه، کاچی و آش قلیه طرفداران زیادی دارد. موسیقی محلی شامل قشمه و دوتار، مراسم محلی مانند روز اول عید نوروز که در این روز نزدیک امامزاده نذری میدهند و مراسم روز سیزدهبدر که به آبشار هنرور میروند. همچنین سوغات اسفیدان کشمش، بادام و گردو است. این روستا جز روستای هدف گردشگری استان خراسان شمالی محسوب میشود.
روستای هدف گردشگری استاد
این روستا در 30 کیلومتری جنوب غرب شهر فاروج واقع شده است. روستای استاد آب و هوای معتدل کوهستانی دارد و از جاذبههای آن علاوه بر چشماندازهای طبیعی زیبا میتوان به آثار کهنی همچون تخت حصار، قلعه کهنه، مسجد جامع، حمام قدیمی و بنای امامزاده اولیا اشاره کرد. در روستای استاد صنایعدستی مختلف ازجمله قالیبافی رواج دارد. ورزش محلی کشتی با چوخه، انواع غذاها و نان محلی، مراسم محلی جشن نوروز و سیزدهبدر، تعزیهخوانی و... به این روستا چهره منحصربهفردی بخشیده است.
منطقه نمونه استانی و روستای هدف گردشگری خسرویه
روستای خسرویه در دامنه رشتهکوههای شاه جهان و در فاصله 25 کیلومتری جنوب غربی فاروج در دل درهای سرسبز جای گرفته و از جاذبههای طبیعی زیادی بهرهمند است. این روستا زادگاه عالم ربانی آقا نجفعلی قوچانی بوده و دارای بافت سنتی و معماری بسیار غنی است.
منطقه نمونه استانی و روستای هدف گردشگری دشت
این روستا در 80 کیلومتری شمال غرب گرمه، در مسیر جاده بجنورد-گرگان واقعشده و دارای آب و هوای معتدل کوهستانی است، به دلیل نفوذ هوای مرطوب دریای مازندران، مراتع سرسبز و در بخشهایی پوشش تنک جنگلی دارد. محیط مناسب این روستا در دوره باستان، جمعیتهای بومی را به خود جذب کرده و امروزه آثار آن به شکل قلعه، سردابه، تپه و محوطههای باستانی نمایان است.
عمدهترین صنایعدستی روستای دشت شالبافی و قالیبافی بوده و در بین ورزشهای محلی آن کشتی باچوخه سرآمد است. سوغات دشت انواع تخمۀ آفتابگردان بوده و غذاهای سنتی آن شامل انواع آش و نان محلی است.
رواج مراسم و آیینهای محلی همچون جشن برداشت گندم، جشن نوروز، 13 بدر و مراسم سوگواری ایام محرم به این روستا چهره خاصی بخشیده است.
منطقه نمونه و روستای هدف گردشگری رویین
این روستا در 27 کیلومتری شمال اسفراین واقع شده و دارای آب وهوای معتدل کوهستانی با زمستانهای سرد، پربرف و تابستانهای معتدل است. آب فراوانی که روستای رویین دارد موجب شده تا باغهای این روستا پررونق شود ب هطوریکه هیچ فصلی از سال از محصولات باغی بیبهره نیست ازجمله محصولات این روستا میتوان به سیب، گلابی، گردو، انگور، هلو و زردآلو اشاره کرد.
در این روستا خانهها به شکل پلکانی بر روی یکدیگر ساخته شدهاند، به طوریکه پشتبام منزل یکی، حیاط خانه دیگری است. همچنین روستا دارای طبیعتی سرسبز، ارتفاعات بلند، رودخانه دائمی، درختهای چنار قدیمی بوده که به آن چهره منحصر به فردی بخشیده است. مقبره ملا عارف روئینی و امامزاده اسحاق در این روستا قرار دارد.
هنر زنان روستا شامل چادرشب بافی، چتایی بافی، حوله و دستمال دوزی بوده به طوریکه این روستا را به دهکده نساجی سنتی کشور مشهور کرده است. سوغات محلی این روستا چادرشب، حوله پارچهای، گردو، عسل، تولیدات دامی و باغی است.
ورزش محلی کشتی باچوخه، غذای سنتی کلهجوش، مراسم محلی جشن نوروز، جشن سیزدهبدر، مراسم دهه فاطمیه و دهه محرم، موسیقی محلی دوتار و قشمه در این روستا از ویژگیهای خاص برخوردار است و دارای اقامتگاههای بوم گردی بسیار زیبایی است که گردشگران را بهسوی خود فرا میخواند.
منطقه نمونه و روستای هدف گردشگری روستای درکش
روستای درکش واقع در دهستان آلمه از توابع بخش سملقان شهرستان مانه و سملقان است و در فاصله 30 کیلومتری جنوب غربی شهر آشخانه واقع شده و از جاده اصلی 2 کیلومتر فاصله دارد. درکش آب و هوای معتدل، طبیعتی جنگلی و کوهستانی و نیز چشمهسارهای بسیار دارد. تنها جنگل بلوط شرق کشور در اطراف این روستا قرار دارد.
علاوه بر کوهسارها و درههای مجاور، باغات میوه، انواع گیاهان دارویی و گونههای مختلف جانوری وجود دارد. ورزش بومی این روستا کشتی باچوخه است. از تولیدات محلی این روستا میتوان به گردو، بادام، انواع محصولات باغی شامل گیلاس، گلابی، عسل و ... اشاره کرد.
عمده جاذبههای موجود در منطقه درکش جاذبههای طبیعی بوده که از آن میان میتوان به باغات فراوان میوه از قبیل هلو، گیلاس، گلابی، انگور، سیب، آلو و چشمههای قبالی، نرنالی، چشمه بید، قجی، رودخانههای کندآب و زوهاور، مناطق ییلاقی گولک، نزکزلی(نرگسلو)، ترناولی، کشگریه، درههای بکر دره خالدار، حلقه زو، کندرو، کوه تیغ بل، کوه عسل و جنگلهای بکر هیرکانی با پوشش غالب بلوط، مازو، راش، کرکو و... اشاره کرد که بخشی از پتانسیلهای گردشگری منطقه را تشکیل میدهد.
روستای هدف گردشگری گلیان
روستای گلیان یکی از 365روستای نمونه گردشگری ایران و همچنین جز سه روستای نمونه گردشگری شهرستان شیروان در خراسان شمالی است. این روستا در 23 کیلومتری جنوب شهر شیروان واقع شده و دارای آب و هوای نیمه خشک سرد کوهستانی بوده که منجر به شکلگیری حیاتوحش، طبیعت زیبا و دلانگیزی در روستا شده است..
گویش مردم این روستا به دو صورت کرمانجی و فارسی است و از صنایعدستی آن میتوان به قالیبافی اشاره کرد.
منطقه نمونه و روستای هدف گردشگری زوارم
زو ارم در بین درهای ژرف، سرسبز و پردرخت با مناظر دیدنی فراوان واقع شده و به عنوان یکی از مناطق بکر و ییلاقی در شمال خراسان در فاصله 28کیلومتری جنوب غرب شیروان شناخته میشود. در این روستا 80 چشمه وجود دارد.
زوارم به معنای دره بهشت بوده و در گذشته نام آن دوالدرم است. یکی از قرای قدیمی و تاریخی منطقه شیروان است. این روستا یکی از حوضههای آبریز منطقه شیروان است و رودخانه پر آب آن از آنجا سر چشمه میگیرد.
از آثار تاریخی این روستا میتوان به تپه دست ریز ارک و قزلر قلعه اشاره کرد. همچنین محلههای این روستا شامل حصار محله، آشاقه محله، پایین ده و آخور خانه است. زوارم در زمان سابق خاننشین و مرکز حکمرانی بوده و از حکام و خوانین آن میتوان به الهیار خان، شاهرخ، مرتضی بیک و شاهپور خان اشاره کرد.
بر اساس بررسیهای انجام شده توسط کارشناسان و باستانشناس از دوره مس، سنگ و عصر مفرغ میانی آثاری به دست آمده که نشان میدهد از آن دوره تا کنون در این روستا، اسکان وجود داشته است.
ایرانگردی, گردشگری, شهرداری, استانداری, یارانه, فرمانداری, وزارت, رضا نورمحمدی, عطیه مومنی, ایرانگردی, گردشگری, بلیت, سفر, سفر ارزان, اداره کل تهران, قیمت ارز, قیمت دلار, بخشداری, دهیاری, شورای اسلامی شهر, پرسپولیس, استقلال, بهترین هتل, هتل ارزان, بهترین رستوران
روستایی است در در جنوب شرقی شهر ساری در کنار رشته کوه البرز و در دل جنگل های هیرکانی که قدمت چند میلیون ساله دارند.
روستایی که هرچهار فصل آن تمام و کمال از زیبایی طبیعت بهره برده است. بهاری سرسبز که سرشار از بوی گل و صدای بلبل است و تابستانی معتدل که می توان از گرمای تابستان به آن پناه برد. پاییز در سنگده به واقع پادشاه فصلهاست. هزاران رنگ میگیرند درختان جنگل. و در آخر زمستان، سنگده پوشیده از برف و سپیدی است. آبی آسمان و و سپیدی زمین روح را جلا می دهد.
بهترین راه برای رسیدن به روستای زیبا و جذاب سنگده , از طریق شهر پل سفید مازندران است. بعد از رسیدن به پلسفید در کنار پمپ بنزین جاده فرعی قرار دارد که بعد از حدود ۲۰ دقیقه رانندگی در میان جنگل، صخره و دشتها شما را به روستای زیبای سنگده میرساند.
اکثر اهالی سنگنده از نوادگان عمادالدین مرعشیاند که مزارش در روستای وری، از توابع بخش چهاردانگه، است. «سید ده» بعد از مدتی به سنگده تغییر نام یافت که احتمالاً علت آن همجواری با منطقههای سنگسر و شهمیرزاد، که در قسمت شرقی و جنوبی رشته کوه البرز قرار دارند، بوده است.
بیشنر روستاییان به کشاورزی و دامداری مشغولاند و برخی نیز در بخش خدمات و صنایع کارگاهی مشغول به کارند.این روستا از دو روستای سنگده و درزیکلا تشکیل شده است و همه اهالی آن به زبان مازندرانی صحبت میکنند.
جنگل راش:
جنگل راش در روستای سنگده، یکی از با ارزشترین درختهای منطقه هیرکانی،دامنه جنگلی قله خرونرو از توابع سوادکوه است.
چوب راش را که در جنگلهای ایران فراوان یافت میشود در موارد مختلف از جمله برای ساختمان، منازل روستایی و ساخت بسیاری چیزهای دیگر استفاده میکنند.
درخت راش در جلگه تقریبا نایاب است، اما در جنگل راش و در بلندیهای کوهستانها فراوان است. در گیلان و مازندران در ارتفاع بیش از دو هزار متر از سطح دریا جنگلهای خالص آن یافت میشود. راش درختی است سایهپسند و از این رو شاخ و برگ فراوانی دارد.
نهال جوان آن از سرمای شدید زود آسیب میبیند و بهویژه سرمای بهاره برگهای آن را نابود میکند، گرمای زیاد نیز برای آن زیانبخش است. در نقاط سرد خوب رشد نمیکند، ولی در جاهای گرم تا اندازهای بهتر جست میدهد. درخت راش دارای ریشههای سطحی است و برای جنگلهای خاکهای کم ضخامت و آهکی مناسب است.
جنگل راش در روستای سنگده، یکی از با ارزشترین درختهای منطقه هیرکانی،دامنه جنگلی قله خرونرو از توابع سوادکوه است.درخت راش در جلگه تقریباً نایاب است اما در جنگل راش و در بلندیهای کوهستانها فراوان است.راش درختی است سایهپسند و ازاینرو دارای شاخ و برگ فراوان است.
بخش وسیعی از شهرستان سوادکوه دارای جنگلی متراکم و متنوع با درختهایی نظیر راش، افرا، توسکا، ملج و نوع کمیاب درخت سردار یا سرخدار میباشد.
جنگل راش در روستای سنگده، دامنه جنگلی قله خرونرو از توابع سوادکوه است. میتوان با قدم زدن در طبیعت این ناحیه، تنفس در هوای لطیف جنگل و شنیدن نغمه سرایی پرندگان خوش آواز، خستگی ناشی از کار و فعالیتهای زندگی روزمره را به فراموشی سپارد.
برای سفر به جنگلهای بکر سوادکوه از جادههای جنگلی و کمنظیر منطقه عبور و میان درختان بلندقامت و متراکم راش پیادهروی دلپذیری را تجربه کنید. البته، میتوانید با قدم زدن در طبیعت دلگشای این ناحیه، تنفس در هوای لطیف جنگل و شنیدن نغمهسرایی پرندگان خوشآواز، خستگی ناشی از کار و فعالیتهای زندگی روزمره را به فراموشی بسپارید.
مسیر کوهستانی و جنگلی رسیدن به روستای سنگده (درست مانند خود این روستا) زیبا، غنی، باطراوت و بسیار فرحبخش است. از روستا تا ابتدای مسیر پیادهروی در جنگل راش، جاده خاکی است که میتوان برای پیمودن آن از ماشینهای محلی استفاده کرد. در مسیر پیادهروی، درختان بلند قامت راش را میبینید که با آرایشی خاص در کنار یکدیگر صف کشیدهاند، زمین پر است از برگهای سرخ و زرد و پاییز منظرهای هزار و یک رنگ پیش چشمانتان تصویر میکند که از فرط زیبایی قابل توصیف نیست.
در نزدیکی جنگل راش، با درختانی که ارتفاع آنها به ۴۰ متر هم میرسد، جاذبههای طبیعتگردی دیگری نیز وجود دارد که در بین آنها میتوان به دریاچه شورمست، جنگل ارفع ده و سایت ستارهنگری آلاشت اشاره کرد. به شما پیشنهاد میکنیم اگر فرصت کافی دارید حتما از این جاذبهها نیز بازدید کنید.
پوشش گیاهی جنگلها در اثر تبخیر و تعرق در یک محیط موجب تعدیل آبوهوا و ایجاد باران میشود. البته که تقریباً 3 درصد بارانهای کره زمین را جنگلها ایجاد میکنند. از دیگر ویژگیهای یک جنگل زیبا جلوگیری از سروصدای زیاد است.
درخت راش در جلگه تقریباً نایاب است اما در جنگل راش و در بلندیهای کوهستانها فراوان است در گیلان و مازندران در ارتفاع بیش از دو هزار متر از سطح دریا جنگلهای خالص آن یافت میشود. راش درختی است سایهپسند و ازاینرو دارای شاخ و برگ فراوان است.
زمان سفر برای بازدید از جنگل راش چه فصلی از سال است؟
زمان مناسب برای برای دیدن این جنگل از انتهای اردیبهشت ماه تا ابتدای دی ماه است. اما این موضوع بدین معنا نیست که زیبایی این جنگل در بقیه سال کاهش مییابد بلکه به علت شرایط جوی رفتن به این منطقه سخت میشود.
سنگده نام روستایی از توابع دودانگه استان مازندران است که با همه زیباییاش در انتهای جنوب شرقی استان مازندران و دامنه رشتهکوههای البرز و جنگلهای هیرکانی قرار دارد. این روستای بینظیر در هر فصلی دیدنی است روح هر بینندهای را شاد میکند.
برای رسیدن به روستای سنگده دو مسیر اصلی وجود دارد:جاده فیروزکوه و جاده کیاسر
1-جاده فیروزکوه
از تهران تا روستای سنگده تقریبا ۲۵۰ کیلومتر فاصله است. وقتی از از تهران وارد جاده فیروزکوه می شوید تقریبا ۳۰ کیلومتر که از پل زیبای ورسک فاصله بگیرید به اولین شهری که می رسید شهر پلسفید است، در ابتدای شهر پلسفید، در سمت راست جاده پمپ بنزینی قرار دارد و در کنار پمپ بنزین مسیری انحرافی، که باید وارد این مسیر شوید. جاده ای پر پیج و خم که بسیار بسیار زیباست. از ابتدای این جاده تا روستای سنگده تقریبا ۲۵ کیلومتر فاصله است. در این مسیر باید از روستاهای لمزر، فلورد و ولیکبن عبور کنید تا به سنگده برسید.
دوستانی که از شهرهای قائمشهر و بابل و غرب استان قصد رسیدن به سنگده را دارند باید از شهر قائمشهر وارد جاده فیروزکوه شوند و از انتهای شهر پلسفید وارد مسیر روستای سنگده شوند.
2-جاده کیاسر
اگر بخواهید از شهر ساری به سمت روستای سنگده بیایید به جز مسیری که باید از قائمشهر و سوادکوه بگذرین، مسیر دیگری هم وجود دارد که باید از ساری به سمت کیاسر حرکت کنید و وقتی به دوراهی روستای تاکم رسیدید به سمت سد شهید رجایی و شهر فریم حرکت کنید. از سد شهید رجایی یا همان سلیمان تنگه که بگذرید وارد شهر فریم می شوید که باید از روستاهای مجی و کلیج کلا و دادکلا و سودکلا بگذرید تا به روستای سنگده برسید. از شهر ساری تا روستای سنگده از این مسیر تقریبا ۸۰ کیلومتر فاصله است و در طول مسیر نیز جاذبه های طبیعی و گردشگری فراوانی قرار دارد.
دوستانی که از سمنان و شهر کیاسر وارد استان مازندران می شوند می توانند از دوراهی تاکم به سمت سنگده حرکت کنند.
قابل توجه دوستداران روستای سنگده:
با مراجعه به سایت
http://sangdeh.ir
می توانید از اماکن اقامتی (شامل سوئیت، ویلا و خانه محلی) و تورهای طبیعت گردی و کوهنوردی در روستای سنگده مطلع شوید.
شماره تماس:09363045924 (میرمحمدی)
آدرس سایت گردشگری سنگده: sangdeh.ir
آدرس کانال تلگرام: sangdehir@
آدرس صفحه اینستاگرام: sangdehir
سنگده,روستای سنگده,سنگده مازندران,سنگده ساری,زیباترین روستای مازندران,میرمحمدی سنگده,محمد میرمحمدی سنگده,اقامت سنگده,ویلا سنگده
یکی از روستاهای تاریخی ، دیدنی و دارای پتانسیل بسیار زیاد برای جذب گردشگران، روستای تاریخی هرزویل در استان گیلان، شهرستان رودبار است. این روستا در شمال شهر منجیل و در گلوگاه دره ای سرسبز بین دو کوه گاوکول و پلنگ مغار قرار گرفته است. شغل بیشتر اهالی کشاورزی (زیتون داری)، دامداری و کار در نیروگاه برق لوشان است. برای رفتن به این روستا، باید ۶۵ کیلومتر از مرکز استان، فاصله بگیریم و به رودبار برویم. نخستین ویژگی روستای هَرزَویل قدمتِ آن است که طبق مَدارک معتبر از ۱۰۰۰ سال هم بیشترمی باشد .
ناصر خسرو شاعر و نویسنده ی نامدار قرن پنجم ه.ق- تو سفرنامه ی مشهورش، نام این روستا را آورده. بین تمام روستاهای ایران، فقط چند روستاست که پژوهشگران و گردشگران به آنها توجه ی زیادی کرده اند ، یکی از این روستاها همین هَرزَویل است . در منابعِ مختلف نام این روستا با تلفظ ها و املاهای گوناگونی اومده و ذکر نام و شرح موقعیت و ویژگی های این روستا تو سفرنامه ها و آثار نویسنده های خارجی و ایرانی، این روستارا از هزاران روستا و آبادی کشور ممتاز کرده است . با این که آب و هوای مرطوب، سراسرِ منطقه ی گیلانُ سرسبز و شاداب کرده و به روستاها طراوت و زیبایی بخشیده اما روستای هَرزَویل، امتیاز ویژه ای نسبت به سایرِ آبادی ها دارد، چون در دامنه ی دره ای قرار گرفته که زمینه ای سبز دارد و خانه های کوچیک، با رنگ ها و شکل های گوناگون، روی دره ی سبز، این آبادی رو مثل تابلوی زیبای نقاشی نشان می دهد، بخصوص اَنبوه درختان زیتون و درختان دیگر، با رنگهای مختلف و زنده در دو طرف جاده ای که مسافرها و تازه واردها را به هَرزَویل هدایت می کند، زیباییِ این منطقه رو دو چندان کرده است .
حضور مهندسین فرانسوی در این شهرک در بیش از نیم قرن پیش، که این منطقه را به علت وجود آب و هوای خوب و مناسب و چشم انداز زیبایش به عنوان محل اسکان خود و خانواده شان انتخاب نمودند، زمینهای ورزشی ( والیبال - بسکتبال - استخر شنا و...) سالن سینمای مجهز (که برای مراسم مختلف از جمله نمایش فیلم- تئاتر - موسیقی و .... از آن استفاده میشد.) تلفن - کانتین - فروشگاه - بانک - و دیگر امکانات رفاهی را برای مردم این شهرک به ارمغان آورد و این امر باعث بالا رفتن سطح فرهنگ و آگاهی مردم این منطقه نسبت به دیگر آبادی ها و شهرک های شهرستان شد.
هرزویل نوبنیاد که در جنوب غربی هرزویل تاریخی جهت اسکان کارمندان سد سفیدرود و در اواخر دهه سی خورشیدی ساخته شده، مانند ماکت یک شهر بزرگ بود. در واقع می توان گفت سامانه یا تجهیزاتی نبود که در این شهرک یکصد و پنجاه خانواری وجود نداشته باشد. از تصفیه خانه آب گرفته تا باشگاه تفریحی جوانان، استخر، انواع زمینهای ورزش و بازی، سینما، مدرسه، فروشگاههای مختلف، پزشک، درمانگاه و ..
هرزویل در کنار شاهراه هخامنشی ایران به اروپا قرار گرفته، و از دو بخش تشکیل شده بود. یکی روستای نوبنیاد و دیگری روستای تاریخی هرزویل با تاریخی بس طولانی.شواهد نشان می دهد که این آبادی قدیمی طی دو الی سه هزار سال گذشته چندین بار با خاک یکسان و از نو ساخته شده است. همینطور که زلزله هولناک خرداد ۶۹ نیز آن منطقه را نابود کرد. آثار "هرزویل های قدیم" را در روی تپههای اطراف شهرک فعلی می توان یافت.این بخش هرزویل نیز در زلزله ویرانگر ۱۳۶۹ دچار صدمات جدی گشت و باقیمانده آن نیز به دلایل منطقی ایمنی تخریب شد.حال هردو بخش هرزویل کمی پایینتر از جای قبلی شان از نو ساخته شده اند.
شاید اولین جهانگرد و سفرنامه نویس، حکیم ناصر خسرو قبادیانی باشد که در حدود ۱۰۰۰ سال پیش از این روستا دیدن کرده و در خصوص سرو کهنسال آن شرحی نوشته (این سرو هنوز پا بر جاست)، و بارها مثل معروف بقال هرزویلی را بیان کرده است . «دوازدهم محرم سنه ثمان و ثلاثین و اربعمائه (۴۳۸) از قزوین برفتم به راه بیل و قپان که روستای قزوین است. و از آنجا به دیهی که خرزویل خوانند. من و برادرم و غلامکی هندو که با ما بود.زادی اندک داشتیم. برادرم به دیه در رفت تا چیزی از بقال بخرد. یکی گفت که «چه می خواهی؟ بقال منم». گفت: «هرچه باشد، ما را شاید که غریبیم و برگذر». گفت: «هیچ چیز ندارم». بعد از آن هر کجا کسی از این نوع سخن گفتی، گفتمی بقال خرزویل است» (سفرنامه ناصر خسرو. ۱۳۸۲: ۱۲۴).
علاوه بر سفرنامه ناصر خسرو، در کتاب های «ولایات و دارالمرز ایران و گیلان» مولف ه. ل رابینو دوبورگومال نایب کنسول انگلستان در رشت و «ایرانی که من شناختم» نوشته بود . نیکیتین کنسول روس در تهران نیز از هرزویل یاد شده است.جاذبه های گردشگری هرزویل:روستای هرزویل به دلیل دارا بودن طبیعت زیبا از دیرباز مورد توجه طبیعت دوستان و طبیعت گردان بوده است. وجود کوه های سرسبز، ییلاق ها، جنگل ها و چشمه های آب معدنی و... جلوه کم نظیری به منطقه بخشیده است.
دربند هرزویل یکی از مهمترین جاذبه های طبیعی این روستا است که راه آن از انتهای آبادی و کنار آسیاب قدیمی آغاز شده و تا ییلاق نودعنبر ادامه می یابد. مسیر دسترسی به آن از میان جنگل و از طریق یک راه باریک و مالرو در امتداد رودخانه ای پرخروش و زیباست (رودخانه هرزویل). علاوه بر رودخانه جویبارهای بسیار زیادی بر سر راه قرار دارند که در بعضی قسمت ها گردشگران ناگزیر به عبور از داخل آن ها هستند. مسافت زمانی میان آسیاب تاریخی تا سرچشمه که اصلیترین مسیر تردد طبیعت گردها و تورها است، حدود یک الی یک و نیم ساعت است.
این منبع اصلی زندگی که باعث بقای هزار ساله این روستا شده است از دل سنگ عظیمی به خارج از زمین راه می یابد و حوضچه آبی کوچکی را در مقابل خود می سازد و سپس بر بستر رودخانه جاری می شود. چشمه هرزویل علاوه بر تأمین آب شرب و کشاورزی روستا به منجیل و... نیز فرستاده می شود. از آنجا که فضای اطراف سرچشمه بسیار محدود است، بیشتر گردشگران صبح زود حرکت می کنند تا بتوانند خود را برای صبحانه به سرچشمه برسانند و جای بهتری را برای اتراق شان فراهم کنند.قله آسمانسرا و جنگل های زربین.
زربین درخت کمیاب سوزنی برگی با نام علمی cupressus sempervirens، از تیره سرو است. به گفته کارشناسان، منشأ این درخت احتمالاً ایران یا افغانستان است و فسیلهایی مربوط به دوره سوم زمین شناسی از آن به دست آمده است. امروزه منبع اصلی اینگونه نادر، در جنوب ترکیه و بخشهایی از شمال ایران است که آن نیز در معرض نابودی قرار دارد (eol, ۲۰۱۲). در دل روستای هرزویل منجیل، سروی به یادگار مانده که به دلیل قامت برافراشته و قدمت طولانی اش مورد توجه است.
غار یلی بولاغی (چشمه باد) این غار که کمی بیش از یک دهه از کشف آن می گذرد، در ارتفاع ۱۴۰۰ متری از سطح دریاهای آزاد و در دامنه قله آسمانسرا، در شمال هرزویل قرار دارد. این غار ۶۰۰ متری از نوع رودخانه ای و فصلی است و بازدید از داخل آن در فصل بهار به علت پر آبی امکان پذیر نیست. وجود استالاگمیت ها (قندیل های زمینی دوکی شکل) و استالاگتیت (قندیل های سقفی) زیبایی این مکان را صد چندان کرده است. یکی دیگر از جذابیت های این پدیده طبیعی، قرارگیری آن در کنار رودخانه نوده یا به زبان بومی نودی است.مزرعه بادی هرزویل در ارتفاعات شمالی روستا و در منطقه ای که توسط بومیان تخت نامیده می شود قرار دارد.
جاده ماشین رو خاکی و پر پیچ و خمی روستا را به این مزرعه متصل می کند. تخت دارای چشمه ای گواراست و یکی از مراتع دامی نیز محسوب می شود. وزش باد در این نقطه بسیار شدید است و با اینکه می تواند یکی از مکان های توریستی منطقه باشد اما متأسفانه شناخته نشده است.هرزویل علاوه بر دارا بودن جاذبه های غنی طبیعی، از پتانسیل جذب گردشگر در زمینه گردشگری تاریخی و فرهنگی نیز برخوردار است که از آن میان میتوان به این موارد اشاره کرد:بقعه امام زاده ابراهیم و سید محمود مرندی (سید پرنور)ویرانه های شهرک فرانسوی ها (کلیسا، استخر، کانتین، زمین تنیس، گورستان و. ..)طاق ساخته شده از ساروج که ظاهراً ورودی شهر یا قلعه ای بوده است. این طاق دارای کتیبه ای مشتمل بر ۷ بیت بود که در بیت آخر، سال ساخت آن را ۱۰۹۰ ه.ق ذکر می نماید. البته این طاق نیز در زلزله ۶۹ ویران شد.بقایای تپه باستانی، آسیاب قدیمی، گورستان تاریخی. تپه باستانی که تقریباً در قسمت جنوبی روستا واقع شده، در طی سالهای متمادی مورد غارت حفاران غیرمجاز قرار گرفته است.به طوری که به محض ورود به محوطه تدفین های از هم پاشیده ، تکه های سفال توجه هر بیننده ای را به خود جلب می کند.مراسم علم گردانی هرزویل در دهه اول محرم بسیار معروف است، به گونه ای که در شب تاسوعا و روز عاشورا پذیرای صدها گردشگر است.
از ویژگی های جالب توجه ی این روستا، وجود درخت سَروی است که بیش از هزار سال قدمت دارد. وجود این سرو کهنسال موجب شده، گردشگرای زیادی از این روستا دیدن کنند. خیلی از مردم برای دیدن درختی که بیش از ده قرن شادابی و سرسبزیِ خودشُ حفظ کرده به هَرزَویل سفر می کنند. خیلی از ساکنانِ روستای هرزویل و روستاهای اطراف معتقدند، این درخت، از ۳۰۰۰ سال قبل تا کنون، سرپاست.
سروهرزویل درختى کهنسال با ارتفاع 30 متر و قطر تنه چهارمتر به روایات مختلف از هزار تا سه هزارسال است که در خاک شهرک تاریخى هرزویل ریشه دوانده است، حتى ناصرخسرو قبادیانى در سفرنامه خود از درخت سرو زیبا و کهنسالى در منطقه هرزویل یاد مى کند. این اثر کهنسال که نامش در سفرنامه ناصر خسرو نیز آمده است دارای قطر و ارتفاعی برابر با 4.3 و 30 متر ودر ارتفاع 600 متری از سطح دریا و در روستای هرزویل شهرستان رودبار واقع شده است، شکوه و عظمت این درخت و باورهای مذهبی جامعه، زمینه بازدید مردم را از این اثر با ارزش فراهم آورده است.
سروی غول پیکر در استان گیلان وجود دارد که به روایتی هزار سال و به روایتی سه هزار سال است که در این خطه نفس می کشد. خیلی ها به دیدنش رفته اند. از ناصرالدین شاه قاجار گرفته (۱۲۵۰ش) تا نیکتین، کنسول روس (۱۳۰۰ش). شاه قاجار در سفرنامه فرنگش آورده که در زیر این درخت غول پیکر عصرانه خورده و موزیسین هایی که لای شاخ و برگ های درخت مخفی شده بودند برایش موسیقی نواخته اند.
درخت نذر کرده و مقدس
سرو روستای هرزویل منجیل در مسیر خیل مسافرانی است که به دیدن طبیعت گیلان می آیند ولی بیشتر مسافران منجیل از توربین های بادی و سد سفید رود عبور کرده و کمتر به دیدن اَبَرسرو هرزویل می روند. با اینکه درخت را در حصارهای فلزی محبوس کرده اند ولی تنومندی و قطوری اش را می توان از پشت حصار ها دریافت. پارچه هایی که به نیت حاجت خواهی به شاخه های این درخت بسته شده، در بادهای عصرگاهی منجیل به این سو و آن سو تاب می خورد و بیننده را به یاد افسانه درخت گیسو می اندازد. یکی از اهالی هرزویل که در نزدیکی این درخت مغازه دارد؛ در این باره توضیح می دهد: از قدیم سرو هرزویل برای مردم منطقه قداست داشت، مردم به نیت حاجت خواهی به شاخه های درخت پارچه های سبز می بستند و یا داخل شکاف های تنه و شاخه های درخت سکه فرو می کردند. وی می افزاید: از وقتی محیط زیست دور تا دور درخت را حصار کشیده، مردم کمتر به شاخه ها دسترسی دارند و به فنس های فلزی نخ می بندند. در سال های اخیر اطراف این ابر درخت، واحدهای مسکونی زیادی ساخته شده است. این روند به خصوص بعد از زلزله سال ۶۹ منجیل شدت بیشتری گرفت. به گفته یکی دیگر از اهالی هرزویل، بافت قدیم روستا در زلزله به شدت تخریب شد و اهالی برای سکونت به بخش های بالا تر و نزدیک چشمه و درخت مهاجرت کردند. حالا هرزویل جدید در جایی ساخته شد که قبلا باغ های زیتون و گردو بود. ساخت و ساز جدید در حریم درختی که ثبت ملی شده است، ممکن است به این اثر طبیعی آسیب بزند. نفوذ سیمان و پس آب منازل مسکونی به ریشه های درخت، مهم ترین نگرانی دوستداران این درخت است. سرو کهنسال هرزویل که در سال 1366 از سوی شورایعالی محیط زیست به عنوان یک اثر طبیعی ملی ثبت شده است.
هرزویل , سرو هرزویل , شهرک زیبای هرزویل , شهرک تاریخی هرزویل , هرزویل منجیل , ایرانگردی , هتل , بلیت , رستوران , تور , سفر , گردشگری , سفر
سیرچ، روستایی است از توابع بخش شهداد شهرستان کرمان در استان کرمان ایران. این روستا در دهستان سیرچ قرار داشته است. وجود بهشتی سرسبز و زیبا در کویری گرم و سوزان تاحدودی عجیب به نظر می رسد ولی با سفر به روستای سردسیر سیرچ در نزدیکی یکی از گرم ترین نقاط کره زمین، متوجه می شوید که در کشور عزیزمان ایران چه زیبایی هایی وجود دارد که ما از آن ها بی اطلاع هستیم.
روستایی به نام سیرچ در منطقه کرمان قرار دارد که در بخش شهداد واقع است و یک ناحیه بسیار خوش آب و هوا نیز می باشد. فاصله این روستا تا کرمان ۸۰ کیلومتر است و از قدیم محل ییلاق بخش گرمسیرى و کویرى شهداد و آبادى هاى تابعهٔ آن بوده و بهارستان نام داشت. سیرچ چشم اندازى زیبا، پوشیده از توده هاى انبوه درختان دارد. در مرکز سیرچ چندین درخت کهنسال سرو و چنار نیز وجود دارد.
روستای سیرچ نقطه تناقض استان کویری کرمان است و با آب و هوای کوهستانی که دارا هست توانسته به عنوان یک منطقه ییلاقی در کرمان محسوب بشود. این روستا در ۸۰ کیلومتری شهر کرمان و ۲۵ کیلومتری مرکز شهرستان شهداد نیز واقع است و در ارتفاع ۱۵۵۰ متر در دره ی رودی به همین نام نیز قرار دارد. جمعیت آن در تابستان به علت موقعیت تفرجگاهى به بیش از ده هزار نفر مى رسد. پوشش گیاهی آن هم توده هایی از انبوه درختان است که در بین آن ها درختان کهنسال سرو و چنار نیز دیده می شود.
علت قابل توجه بودن روستای سیرچ آن است که در دل کویر منطقه ای شبیه به شمال کشور وجود دارد و هوایی مرطوب و خنک داراست. این روستا بر روی ارتفاعات قرار گرفته و زیبایی شبیه به مناطق سوییسی با همان سرسبزی و فراز و فرودها نیز شامل می شود. در قسمت مرطوب سیرچ به علت آب هاى فراوان جارى تعدادى از باغ ها به باتلاق تبدیل شده اند. در این منطقه انواع درختان صنوبر، انگور، انجیر، گیلاس و آلبالو در دامنهٔ کوهسارها لابه لاى سنگلاخ کاشته شده است و چون زمین مسطح کم دارد، کشت مزارع جو و گندم کم یافت مى شود، اما از زمین هاى محدود و آب فراوان، براى احداث باغ استفاده شده است. این منطقه یکى از قطب هاى اصلى جهانگردى استان محسوب مى شود.
سیرچ منطقه ای خنک و کوهستانی می باشد که با کویر خشک لوت ۳۰ دقیقه فاصله دارد و این امر به جذابیت این منطقه افزوده است. سرو ۲۰۰۰ ساله سیرچ- آب گرم سیرچ و امامزاده سید جلال الدین سیرچ از اماکن گردشگری و زیارتی روستای سیرچ می باشند. عمده محصولات روستای سیرچ عبارتند از : ” انار- به- آلوچه- زرد آلو- قیصی- انگور- نوری- گردو- انجیر- شلیل…” می باشد . بدلیل خنکای هوا و وجود رودخانه سیرچ این منطقه مستعد ” پرورش ماهی قزل آلا” می باشد.
سیرچ یک رودخانه بزرگ دارد که گردشگران از دیدن و نشستن کنار آن لذت میبرند، علاوه بر آن چشمههای آبگرم سیرچ نیز برای خواص درمانیشان معروف است.
سیرچ یک تونل سنگی دارد که به بزرگترین تونل سنگی خاورمیانه معروف است، همچنین سرو کهن سیرچ که گفته میشود بیش هزار سال قدمت دارد، از دیگر جاذبههای این روستا است.
برف در روستای سیرچ:
علت قابل توجه بودن روستای سیرچ آن است که در دل کویر منطقه ای شبیه به شمال کشور وجود دارد و هوایی مرطوب و خنک داراست. این روستا بر روی ارتفاعات قرار گرفته و زیبایی شبیه به مناطق سوییسی با همان سرسبزی و فراز و فرودها نیز شامل می شود. در قسمت مرطوب سیرچ به علت آب هاى فراوان جارى تعدادى از باغ ها به باتلاق تبدیل شده اند. در این منطقه انواع درختان صنوبر، انگور، انجیر، گیلاس و آلبالو در دامنهٔ کوهسارها لابه لاى سنگلاخ کاشته شده است و چون زمین مسطح کم دارد، کشت مزارع جو و گندم کم یافت مى شود، اما از زمین هاى محدود و آب فراوان، براى احداث باغ استفاده شده است. این منطقه یکى از قطب هاى اصلى جهانگردى استان محسوب مى شود.
آب و هوای روستای سیرچ:
با توجه به اینکه گفتیم روستای سیرچ در ارتفاعات ۱۵۵۰ متری قرار گرفته آب و هوایی سردسیر و معتدل را شامل می شود که در کنار آن رودخانه دائمی پر آب و زلالی در طبیعت سرسبز آن جاری است. همین آب و هوا سبب شده تا درختان و چشم اندازه های غیرقابل وصفی در این منطقه رشد و نمو کند و شغل اصلی مردم این منطقه دامداری و کشاورزی است و محصولات سردسیری بسیار مرغوبی را در طی فعالیت های خود در این منطقه به عمل می آورند؛ شما در چهار فصل سال می توانید در این منطقه شاهد شکوفه های خندان باغ های میوه در بهار، درختچه ها و درختان سر به فلک کشیده سرسبز و گل ها و گیاهان وحشی باشید که در کنار این طبیعت زیبا هوای خنک و دلپذیر در تابستان و طبیعت رنگارنگ آن در پاییز و چشم انداز ارتفاعات پراز برف و پیست اسکی آن در زمستان تنها گوشه ای از جمله زیبایی بی نظیری است که روستای سیرچ در کرمان برای مسافران خود فراهم می آورد.
جاذبه های روستای سیرچ:
از جمله مهمترین جاذبه های روستای سیرچ می توانیم به رودخانه ی زیبای که در این منطقه وجود دارد و همچنین سرو کهن سالی که در آن وجود و بیش از ۱۰۰۰ سال قدمت دارد نیز اشاره کنیم. همچنین قرار گیری سیرچ در مجاورت شهداد و منطقه کلوت ها و هم جواری دو نوع آب هوای متضاد، این روستا را به یک نمونه جذاب تفریحی وگردشگری در مسیر کویر تبدیل کرده است. علاوه بر این ها در این روستا چشمه ی آبگرمی هم وجود دارد که در ادامه درباره آن شرح خواهیم داد.
چشمه آبگرم روستای سیرچ:
در محدوده روستای سیرچ چشمه ی آبگرمی به نام چوشان وجود دارد که یکی از محدود آب گرم های ساماندهی شده در استان کرمان است و روزانه پذیرای مراجعه کنندگان بسیاری به سمت خود است. این چشمه آبگرم در بخش شمالی روستای جوشان از توابع بخش گلباف شهر کرمان سرچشمه می گیرد. این چشمه تا شهر کرمان ۴۵ کیلومتر است و در ارتفاعات جنوبی ییلاق خوش آب و هوای سیرچ قرار گرفته است. به دلیل مواد معدنی موجود در این آب گرم، همه روزه تعداد زیادی از مردم برای آب درمانی به این چشمه آب گرم می روند. مردم محلی و افرادی که به این آب گرم مراجعه می کنند اعتقاد دارند این آب گرم در رفع مشکلات مفصلی و پوستی تاثیر گذار است.
بهترین زمان برای سفر به سیرچ:
اگر به این فکر می کنید که بهترین زمان برای سفر به این روستا چه زمانی است، باید بگوییم که سیرچ در تمام فصل های سال بسیار دیدنی است. شکوفه های خندان باغ های میوه در بهار، درختچه ها و درختان سر به فلک کشیده سرسبز و گل ها و گیاهان وحشی و هوای خنک و دلپذیر در تابستان و طبیعت رنگارنگ آن در پاییز و چشم انداز ارتفاعات پر از برف و پیست اسکی آن در زمستان تنها گوشه ای از زیبایی های این روستای تماشایی است.
مسیر دستیابی به روستای سیرچ:
به منظور دسترسی به روستای سیرچ در کرمان باید به ۸۰ کیلومتری شرق کرمان و ۳۰ کیلومتری جنوب شرقی شهداد نیز واقع شده است. خوبی که روستای سیرچ دارد این است که از هر دو جاده ی کرمان-سیرچ و شهداد-سیرچ که آسفالت هم است نیز دسترسی داشته باشید.
زمانی که به این روستای رفتید می توانید از محصولات اهالی آن که ترکیبی از روغن حیوانی، خشکبار، قالیچه های کوچک و حصیرهای بافته شده را به عنوان سوغاتی همراه خود بیاورید.
سیرچ کرمان , روستای سیرچ , روستای سیرچ کرمان , کویر , تور , ایرانگردی , گردشگری , بهترین هتل , رضا نورمحمدی , عطیه مومنی , بلیت , سفر
روستاي ماهيان ( محلي ها اين روستا را مايان مي خوانند )ازتوابع شهر فاضل آباد در 50 کيلومتري شرق گرگان و در جنوب منطقه محمد آباد کتول و شهرستان علي آباد کتول در استان گلستان واقع شده است.اين روستا جزء معدود روستاههاي کوهپايه اي باستاني در رشته کوه البرز ومنطقه کتول درشهرستان علي آبادکتول واستان هميشه سرسبزگلستان مي باشد.وجود خانه هاي روستايي قديمي با نقش و نگارهاي هنرمندانه، قبرستان کهن و باستاني، امامزادگان سيد يحيي و سيد رضي ؛ وجود درختان نادر از خصيصه هاي منحصر به فرد اين روستا مي باشد.
روستای ییلاقی ماهیان کتول چشم انداز بسیار زیبایی دارد که چشم هر بیننده و مسافر و توریستی را به خود جلب می کند و امتیاز بسیار خوب این روستا مهمان نواز بودن اهالی خو ب آن می باشد که گردشگران را وامی دارد که به انجا سفر کند.مردم اين روستا هم مانند ديگر روستاهاي منطقه کتول دامداري ودامپروري وکشاورزي مي باشد.این روستا ییلاق اهالی علی آبادکتول ، محمدآباد کتول ، عباس آبادکتول و الازمن کتول که زندگی ییلاقی دارند می باشد.
وجود آستان مقدس امامزادگان سید یحیی و سید رضی(ع) که در مجاورت آن قبرستان ۳۵۰۰ ساله ی روستا قرار است ، نیز قداست خاصی برای اهالی منطقه دارد.ساختمان این امامزادگان بازسازی شده و در مجاورت آن یک حسینیه در دو طبقه به وسعت ۴۰۰ متر مربع هر طبقه ۲۰۰ متر در حال بناست. طبق اسناد این امامزادگان شریف از نوادگان امام موسی بن جعفر(ع) می باشند.
در اطراف آن جنگلهای سبز و خرم بهاری بی نظیر می باشد و دارای آب و هوا بسیار بسیار مطلوب و چشم انداز بسیار بسیارخوبی است. این بقعه متبرکه هیات امنائی می باشد. آثار قدیمی که در سال ۸۹ طبق دستور میراث فرهنگی کاوشگری شده دو قبر و مقداری اشیاء از جمله کوزه و خنجر بدست آمده که توسط میراث فرهنگی گرگان و تشخیص کارشناسان محترم میراث فرهنگی با قدمت ۳۵۰۰ سال قبل تشخیص داده شد، یکی دیگر از اماکن دیدنی ماهیان کتول حمام بسیار قدیمی است که در دل زمین قرار دارد ودر شرق روستا جنب منزل آقای حیدر تجری(حاج حجت) قرار دارد.
روستای مایان با توجه به آثار باستانی یافت شده در آن که می توان به گور ۳۰۰۰ ساله آن اشاره نمود که گوری قدیمی متعلق به سه هزار سال پیش در روستای کوهستانی ماهیان شهرستان علی آبادکتول دراستان گلستان کشف شده است.در این گور ۲ اسکلت از عصر آهن پیدا شد ه است. عصر آهن در دانش باستان شناسی دورهای است که در آن بشر به گستردگی از آهن برای ساخت ابزار و جنگ افزار سود برد.با این کشف باید به استقرارگاه های عصر آهن در مناطق ییلاقی البرز استان گلستان بیشتر توجه کنیم. این اکتشاف پس از ۴ بار گمانه زنی در محوطه قبرستان تاریخی روستای ماهیان که در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده ، انجام شده است .
دسترسی:استان گلستان ، 25 کیلومتری جنوب غربی شهرستان علی آباد کتول ، بعد از محمدآباد کتول به تابلوهای راهنمای ماهیان دقت کنید
روستای ماهیان , روستای مایان , ایرانگردی , رضا نورمحمدی , عطیه مومنی , بلیت ، تور ، سفر , بهترین هتل , ارزان ترین هتل
روستای دوان واقع در استان فارس در 12 کیلومتری شمال شرقی کازرون قرار دارد و جزو شهرستان کازرون است. از لحاظ تقسیمات کشوری در بخش «مرکزی» قرار گرفته و جز دهستان «حومه» است.
روستای دوان به ماسوله فارس معروف است. ماسوله نامیدن دوان از آن جهت است که این روستا در منطقه کوهستانی واقع شده و زمینهای آن در دامنه تپهها و به صورت پلکانی بنا شده است. آب و هواي معتدل، وجود تاكستانهاي بسيار و گويش كهن فارسي از ويژگيهاي اين روستاست.
تاریخچه دوان
پیرامون قدمت تاریخی این روستا (چه پیش از اسلام و به خصوص در زمان ساسانیان و چه پس از آن) مقالات زیادی ارائه شدهاست. وجود گورستانهای متعدد، ته ستونها، یک بنای احتمالاً ساسانی در داخل روستا، کتیبههایی به خط کوفی و قلعهٔ دختر این روستا جزء اسناد تاریخی آن محسوب میشوند. تقریباً در اکثر کتابهایی که پیرامون جغرافیا و تاریخ کلی شهرستان کازرون منتشر شده نامی از این روستا آمدهاست.
حُسن شهرت روستای دوان علاوه بر دانشمندان بزرگ گذشته و متخصصین و تحصیل کردگان امروز که در اقصی نقاط عالم پراکنده اند برمی گردد به تاکستان وسیع آن که سالانه مقادیر زیادی انگور و مویز و کشمش از آن برداشت می شود .این تاکستان ها که در دامنه های پرشیب و با زحمات بسیار زیاد و در طول قرن ها با دستان توانایی انسان هایی تلاشگر در مقیاس وسیع ( صد ها هکتار) ودر مناطقی بسیار صعب العبور ساخته شده است را بی شک باید یک میراث بزرگ فرهنگی قلمداد کرد .دیواره های سنگ چینی شده این تاکستان ها که شاید در مجموع صدها کیلومتر طول داشته باشد انسان را ناخود آگاه به یاد دیوار بزرگ چین می اندازد.بدون تردید باید به همت چنین انسان هایی درود فرستاد.
امروزه بخش های قابل ملاحظه ایی از این تاکستان ها که عمدتا در مناطق مرتفع کوهستانی قرار داشته بنا به دلایلی از جمله مهاجرت اهالی بومی دوان به حال خود رها گردیده و به مرور زمان تخریب و نابود گردیده است. وسعت این باغ ها به حدی است که تا کیلومتر ها دورتر از دوان وبه سمت تنگ چوگان وبر فراز قلل کوههای منطقه نیز ادامه دارد. در میان این باغات درختان فراوان جنگلی مانند انجیر گیلاس وحشی (ببهروک) کیالک (زالزالک)گلابی وحشی و صد البته بلوط و بادام کوهی به وفور یافت می شود.همچنین پوشش گیاهی وعلف های مرتعی دوان بسیار متنوع و تقریبا دست نخورده باقی مانده که در میان آنها دن کوهی بی مادران الپه شوید کوهی ترشوک و انواع و اقسام گلهای وحشی یافت می شود.
وجود کلبه های کوچک کوهستانی که دیواره های آن سنگ چینی شده و سقف آن از چوب و خاشاک گیاهان است منظره ایی رویایی را برفراز کوهها بوجود آورده که معدود رهگذران کوهنورد را شیفته خود می سازد تا دمی در کنار آن بیاسایند و خستگی در کنند .
قلعه دختر روستای دوان :
در مورد این قلعه کمتر در متون منتشر شده یادی شده است و در فهرست آثار ملی ایران نیز ثبت نشده است.
این قلعه روی یکی از ارتفاعات بلند رشته کوههای شمالی کازرون و مشرف به دشت وسیع این شهرستان واقع شده است.
بیان دقیق قدمت آن نیازمند حضور کارشناسان میراثفرهنگی و حفاری دقیق منطقه است، اما با در نظر گرفتن شواهد حداقلی که از مدفون شدن در خاک در امان ماندهاند (مانند دیوارههای دور قلعه، خورده سفالهای درون آن، دیوارهها و نوع بناهای ساخته شده درون قلعه، ملات به کار رفته در بنا و…) میتوان فرض اولیه را بر ساسانی بودن آن قرار داد.
یکی از نظریههایی که پیرامون نامگذاری قلعههای دختر در ایران مطرح میشود، مربوط به دید فرهنگی ایرانیان به دخترهاست.
همانطور که میدانیم دختر در فرهنگ ایرانی به عنوان موجودی بکر و دستنیافتنی قلمداد میشود. قلعه و یا دژهایی را هم که روی کوهها و یا تپهها بنا شده و دسترسی به آنها به هر نحو با مشکل امکانپذیر بوده به نام قلعه دختر نامگذاری میشده است.
روستای دوان , دوان کازرون , روستای دوان کازرون , رضا نورمحمدی , عطیه مومنی , ایرانگردی , گردشگری ، تور , بلیت , سفر , میراث فرهنگی
تنگه زندان از جمله جاذبه هاي نمونه كوهستاني شهرستان دامغان است كه در طي سال گردشگران و طبيعتدوستان فراواني را به سوي ديدنيهاي بي شمار خود جذب مي كند. اين تنگه در 17 كيلومتري شرق شهر ديباج واقع شده است و دسترسي به آن آسان است.قبل آنکه به تنگه برسید در مسیر دشت گلهای شقایق وجود دارد و جهت اصلي اين تنگه رويايي و خيال انگيز جنوبي و شمالي مي باشد و در دامنههاي جنوبي كوه سترگ كهكشان واقع شده است. تنگه داراي ديوارهاي صخره اي و سنگي مرتفعي است كه بسيار جذاب و سحر انگيز است.
آب بسيار خنك و گوارائي در مسير تنگه جريان دارد، وجود اين آب و فراز و نشيب تنگه، زمينه ايجاد آبشاركها و آبشار زيبايي را فراهم آورده است كه بر جذابيت هاي بي شمار تنگه افزوده است. در بهار و تابستان مسير تنگه و بيرون آن همه جا مملو از علفزارهاي سرسبز و گياهان دارويی معطر از جمله آویشن، سریشو، اشتلغاز، زرشک کوهي، زیره و رنگارنگ كوهستاني است كه بي ترديد از ديدن آن همه تنوع و بوهاي شامه نواز خيره و مسحور مي شويد.
تنگه زندان دامغان , تنگه زندان , تنگه دامغان , زندان دامغان , رضا نورمحمدی , عطیه مومنی , بلیت , ایرانگردی , گردشگری , سفر
سفرهای فضایی یکی از آرزوهای دیرین بشر بوده که تا حدودی به آن دست یافته است. مناظر متفاوت سیاره های دیگر و وجود اجرام ناشناخته ی آسمانی محرکی قوی برای کنجکاوی بشر به شمار می رود که وسوسه ی کشف را به جانش می اندازد. اما گاهی لازم نیست تا برای دیدن این سیاره ها خیلی هم از زمین دور شویم و هزینه های سنگینی بپردازیم. مناطقی در کره ی زمین هستند که به سبب شکل خاصشان، تصاویر کُرات دیگر را برای افراد تداعی می کنند.
حالا می خواهیم در کشور خودمان به سراغ یکی از این مناطق برویم که لمس مریخ را برایتان ممکن می کند. پدیده های طبیعی و کوه ها به گونه ای در این منطقه شکل گرفته اند که با قدم گذاشتن در آن سفری فضایی به مریخ را تجربه می کنید در حالی که پایتان روی زمین است و احتیاجی به سفینه های فضایی ندارید.
- کوه های مریخی چابهار جلوه ای شگفت انگیز از طبیعت ایران هستند که تصویری از مریخ را در ذهن تداعی می کنند.
- جاده ای که شما را به کوه های مریخی می رساند یکی از زیبا ترین جاده های ایران به شمار می رود.
حدود 40 تا 50 کیلومتر از شهر چابهار دور می شویم تا اینکه در کنار جاده چشممان به یکی از شگفتی های طبیعت ایران می افتد که با عنوان کوه های مریخی یا مینیاتوری شناخته می شوند و در زبان محلی به کالانی یا آریا شهرت دارند. گویی سیاره ای دیگر پیش رویمان قرار دارد و به راحتی می توانیم آن را لمس کنیم...
کوههای مریخی رشته کوهی به رنگ میان طوسی و سفید است که ده ها کیلومتر به سمت شرق امتداد دارد. این کوه ها که قدمتشان به 4 تا 5 میلیون سال قبل باز می گردد، با تغییر نور روز، رنگ های متفاوتی به خود می گیرند. این رشته کوه، کوه هایی را با ارتفاع متفاوت در خود جای داده است. در جایی شاهد کوه های 5 متری هستیم و در نقطه ای دیگر به ناگاه ارتفاع آن ها از 100 متر هم تجاوز می کند. جالب ترین نکته ی این کوه ها سختی و مقاومت آن هاست به گونه ای که برای بالا رفتن از آنها باید تجربه ی صخره نوردی داشته باشید.
این شاهکار از کجا آمده است؟
کوه های مریخی از نظر زمین شناسی نوعی بَدبوم یا سرزمین بد یا بدلند (Badland) به شمار می آیند که برای کشاورزی یا زمین چراگاهی فاقد ارزش هستد. بدبوم به نواحی مرتفع و خشکی گفته می شود که باران های سنگین آنها را به درههای تنگ عمیق بریده شده تبدیل کرده است. ریزشهای جوی معمولی در این نواحی به حدی کم است که نمی تواند حافظ پوششی کافی از علف یا سایر گیاهان باشد و به همین سبب به سرزمین های بد شهرت یافته اند.
شیارها و تراش های موجود بر روی کوه های رسوبی حکایت از فرسایش در طول هزاران سال دارد که این چنین هنرمندانه تصویری زیبا را نقش کرده است. این کوه ها سالیان دراز را به زیر خروارها خاک گذرانده اند تا اینکه تغييرات جوی و آب و هوايی و بارانهای موسمی، فرصت بیرون آمدن و رونمایی از چهره شان را داده اند. البته نشانه هایی مثل وجود صدف و بقایای جانداران در این کوه ها نشان می دهد که این پدیده مدتی را نیز در زیر دریای عمان که بخش کوچکی از اقیانوس هند می باشد، به سر برده است.
این کوه ها از رسوبات آهکی بقایای بدن جانداران دریایی (سختپوستان و ماهیها) به همراه ماسه و خاک رس تشکیل شده و به سبب این جنس رسوبی و نوع خاص فرسایش همچون اشکالی شبیه به ناهمواری های سطح مریخ به نظر می رسند.
در سفر به کوه های مریخی از انجام فعالیت های زیر لذت ببرید:
1- گشت و گذار در فضای مریخی
سفر به کوه های مریخی مانند این است که قدم بر روی سیاره ای دیگر می گذارید. پس به جای جای این سیاره بروید و با ذهن کنجکاو خود همه جای آن را کشف کنید. مناظر مختلفی در گوشه و کنار آن منتظر شما هستند...
2- عکاسی
فکر می کنید چند جای دیگر چنین منظره ی شگفت انگیزی وجود دارد؟ پس در این سفر تصاویر خوبی را ثبت کنید تا برای همیشه جلوه ی زیبای این مریخ زمینی را به خاطر بسپارید.
3- تماشای آسمان شب
کوه هاي مينياتوري در منطقه ای واقع شده که افق وسیعی دارد و به گفته کارشناسان آسمان اين نقطه به شما قابليت رصد همزمان 14 صور فلکي را می دهد. پس اگر از علاقه مندان ستاره نگری هستید بار و بندیلتان را همراه خود به کوه های مریخی ببرید و شب را در آنجا به صبح برسانید.
4- صخره نوردی
شاید دلتان بخواهد این کوه های مریخی را فتح کنید. اگر به اصول سنگ نوردی آشنایی و تجهیزات آن را نیز دارید می توانید این تجربه ی متفاوت را برای خود رقم بزنید.
علت وجود اشکال گوناگون در این پدیده چیست؟
شکل های متفاوت و گوناگون این پدیده در اثر فرسایش سریع بادی و آبی به وجود آمده است. این نوع فرسایش بر خلاف فرسایش های آرام، زمین را پر از دندانه های ریز و درشت می کند و فرصت رشد را از گیاهان می گیرد. وقتی پای مقاومت نامساوی لايههاي زمين نیز وسط باشد سر و کله ی ستون های کلاهک دار و کوه هایی که گویی با چاقو بریده شده اند نیز پیدا می شود و بر شگفتی منظره می افزاید.
پوشش گیاهی و جانوری:
همانگونه که گفتیم در این منطقه اثری از گیاهان دیده نمی شود اما پرندگانی همچون فلامينگو، عقاب دشتي، حواصيل و تيهو در نزدیکی آن به چشم می خورند و به زندگی ادامه می دهند.
کوه های مریخی دقیقا در سمت چپ جاده چابهار به گواتر قرار دارند، در حالی که در سمت راست این جاده شاهد امواج زیبای دریا هستیم. تصور کنید در جاده ای هستید که از یک سو کوه های مریخی با رنگ رویایی خود شما را احاطه کرده اند و در سوی دیگر منظره ی خیال انگیز ساحل و دریا به چشمتان می خورد. این تصور تنها در چابهار به حقیقت می پیوندد و به یکی از زیباترین خاطره هایتان تبدیل می شود.
اگر بخت با شما یار باشد و کمی آب در سطح زمین جریان پیدا کند در سمت دریا شاهد تشکیل یک تالاب صورتی خواهید بود و در کنار کوه های مریخی تالابی خاکستری را خواهید دید.
چابهار بندری فاقد پاییز و زمستان است و آب و هوای آن همیشه بهاریست. پس در هر زمان از سال که خواستید می توانید به تماشای کوه های مریخی و دیگر جاذبه های این بندر بروید.
فقط به یاد داشته باشید که در جوار کوه های مریخی سایه پیدا نمی شود پس در صبح زود یا به هنگام غروب راهی آن شوید.
راه دسترسی:
از چابهار به سمت گواتر به راه بیفتید تا پس از 40 کیلومتر در سمت چپ جاده شاهد این پدیده شگفت انگیز باشید.
کوه مریخی چابهار , کوه مریخی , مریخی چابهار , ایرانگردی , گردشگری , بلیت , سفر , عطیه مومنی , رضا نورمحمدی , چابهار